Perseverance завершив створення резервного сховища зразків на Марсі

Perseverance завершив створення резервного сховища зразків на Марсі

Укрінформ
Марсохід NASA Perseverance завершив створення резервного сховища у кратері Джезеро на Червоній планеті та помістив туди останній, десятий, зразок гірських порід повітря та ґрунту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Space.com.

Як зазначається, усі десять зразків запаковані в невеликі титанові трубки, що дасть змогу забрати їх під час майбутньої місії та привезти на Землю. Вони містять суміш вулканічних і осадових порід. Також там є зразки марсіанського ґрунту і повітря. Вони розміщені зигзагом на відстані 5-15 метрів один від одного.

На борту марсохода також зберігатимуться копії матеріалів, а самі ж титанові трубки залишаться на Марсі на випадок, якщо Perseverance не зможе доставити їх на Землю. Згідно з резервним планом, їх зможуть забрати два вертольоти.

Тепер Perseverance підніметься вгору і досліджуватиме марсіанські скелі. Коли марсохід пройде повз місце, яке дослідники називають Скелястою вершиною, він розпочне новий етап своєї наукової місії — Delta Top Campaign.

Читайте також: Китайський ровер зробив нові світлини на Місяці

Як повідомляв Укрінформ, марсохід Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Perseverance зробив нове селфі з Червоної планети.

Perseverance був доправлений на Марс разом із гелікоптером Ingenuity у межах дослідницької місії NASA 18 лютого 2021 року.

Одне з його завдань - зібрати на Марсі зразки породи, які на Землю вивезе спеціальна спільна місія Європейської космічної агенції та NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-