Резніков у Парижі обговорить із Макроном поставки F-16 для України – ЗМІ

Резніков у Парижі обговорить із Макроном поставки F-16 для України – ЗМІ

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков в ході візиту в Париж у вівторок зустрінеться із президентом Франції Емануелем Макроном, щоб обговорити надання Україні винищувачів F-16.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ. 

«Очікується, що міністр оборони України у вівторок у Парижі зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном на тлі дебатів між союзниками Києва щодо того, чи надавати винищувачі Києву для війни проти росії, після того, як президент США Джо Байден виключив надання F-16», - пише видання.

Під час зустрічі однією з тем переговорів може бути постачання Україні винищувачів F-16.

Читайте також: Макрон не виключає постачання винищувачів Україні

Останніми днями кілька європейських і американських чиновників допустили можливість надання винищувачів Україні.

Президент Франції Еммануель Макрон також цього не виключає. «Нічого не виключено в принципі», – сказав він після переговорів із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, відповідаючи на запитання про можливість постачання винищувачів Україні.

Під час виступу на французькому телебаченні перед заявою Байдена у Вашингтоні Макрон наголосив, що будь-який такий крок залежатиме від кількох факторів, включаючи необхідність уникати ескалації та запевнення, що винищувач «не торкнеться російської землі». За словами Макрона, Резніков у Парижі також зустрінеться зі своїм французьким колегою Себастьєном Лекорню.

Читайте також: Байден заявив, що США поки не постачатимуть Україні винищувачі F-16

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина утримується від надання Україні літаків. Президент США Джо Байден поки що також заперечує таку можливість.

Франція розглядає запит України на підготовку пілотів винищувачів, повідомив у понеділок помічник міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-