Весняна посівна: основні проблеми та виклики

Весняна посівна: основні проблеми та виклики

Укрінформ
31 січня о 14:30 - брифінг на тему: "Весняна посівна: основні проблеми та виклики".

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Денис Марчук - заступник голови Всеукраїнської агарної ради.

Головні теми:

  •  весняна посівна: основні проблеми та виклики;
  •  робота аграріїв в умовах енергокризи;
  •  програми підтрімки аграрного сектору.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

Енергетична криза не вплине на продовольчу безпеку України - експерт

Україна буде забезпечена зерном та олійними культурами у повній мірі, незважаючи на дефіцит електроенергії.

Про це сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У цілому на продовольчу безпеку це (дефіцит електроенергії - авт.) не вплине. Це може вплинути на показники певної продукції, але в цілому по зерну та олійних культурах Україна буде повністю забезпечена", - заявив Марчук.

Він зазначив, що дефіцит електроенергії в першу чергу впливає на роботу переробних підприємств. Також, в умовах енергетичної кризи найбільше страждають малі та сімейні фермерські господарства, які не можуть самостійно забезпечити себе додатковими засобами.

Експерт зауважив, що використання генераторів або інших засобів для забезпечення безперебійного електропостачання впливає на зростання собівартості виробництва продукції, що в свою чергу спричинить зростання цін для кінцевого споживача. За прогнозом Марчука, ціни на деякі продукти в Україні зростуть на 3-5%.

Як повідомляв Укрінформ, за словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, тепличний сектор зазнає найбільших втрат з-поміж усіх інших секторів української аграрної галузі через дефіцит електроенергії.

Частка продукції АПК українського експорту становила торік 53% - експерт

У 2022 році частка продукції агропромислового комплексу у загальній структурі експорту товарів з України становила близько 53%.

Про це сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У 2022 році, незважаючи на війну, втрати, яких зазнали товаровиробники і держава та анексовані території, аграрний сектор залишився №1 в економіці. Ми фактично експортували продукції на понад 23 млрд доларів США. У загальній структурі експорту - це близко 53%", - розповів експерт.

Марчук зазначив, що у межах "зернової ініціативи" Україна вже експортувала більш як 19 млн т, при цьому потенційно з 1 серпня 2022 року Україна могла б експортувати 28 млн т продовольства через морські порти.

Експерт наголосив, що повноцінній роботі "зернового коридору" умисно заважає росія. 

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Україна експортувала аграрної продукції на 27,9 млрд дол. США. Частка товарів АПК у структурі загального експорту за 2021 рік становила 41%. 

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-