російські олігархи переписували активи на дітей, аби уникнути санкцій - Мінфін США

російські олігархи переписували активи на дітей, аби уникнути санкцій - Мінфін США

Укрінформ
російські олігархи, знаючи про плани кремля вторгнутися в Україну 24 лютого, перевели свої активи на ім'я дітей, щоб вивести їх з-під санкцій.

Про це йдеться у звіті Організації по боротьбі з фінансовими злочинами Міністерства фінансів США (FinCen), передає Укрінформ.

«Приблизно під час неспровокованого військового вторгнення росії в Україну наприкінці лютого 2022 року кілька російських олігархів передали бенефіціарне володіння своїми компаніями, трастами чи рахунками своїм дітям, іншим членам сім'ї або близьким діловим партнерам», - йдеться у звіті.

Деякі з цих транзакцій відбулися безпосередньо перед запровадженням санкцій проти кількох олігархів, пов'язаних із російським вторгненням.

Читайте також: Зеленський запровадив санкції проти ще 198 діячів культури й медіасфери

Фінансові установи вказали, що передача прав власності потенційно може допомогти олігархам ухилитися від санкцій чи можливої конфіскації активів правоохоронними органами.

Зазначається, що кілька олігархів зробили перекази своїм дітям, зокрема тим, хто навчається у США. За ці кошти були придбані житлова нерухомості та предмети розкоші у Штатах.

FinCen поки не називає імена цих осіб.

Читайте також: Кулеба закликав G7 і ЄС посилити санкції проти росії через новий ракетний удар

Як повідомляв Укрінформ, ЄС та інші країни внесли чимало російських бізнесменів у санкційні списки через підтримку ними путіна та його війни. Деякі персони перебувають у списках з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-