Папа Франциск закликав не втомлюватися казати «ні» війні

Папа Франциск закликав не втомлюватися казати «ні» війні

Укрінформ
У першу неділю Адвенту - періоду різдвяного посту в католицькій церкві - Папа Римський Франциск знову закликав не забувати про багатостраждальний народ України, не втомлюватися казати "ні" війні та згадав про жертв Голодомору.

Як передає Укрінформ із посиланням на Vatican News, про це Папа Франциск сказав під час зустрічі з паломниками на площі Святого Петра у Ватикані.

Вітаючи учасників ходи за викорінення насильства над жінками, глава католицької церкви сказав: «Вітаю учасників ходи, що відбулася сьогодні вранці, щоби засудити сексуальне насильство над жінками, що на жаль, є загальною та повсюди поширеною дійсністю, що використовується також як зброя під час війни. Не втомлюймося казати “ні” війні, “так” – діалогові, “так” – мирові. Особливо для багатостраждального українського народу".

Понтифік також нагадав, що вчора спогадували трагедію Голодоморів.

Сьогодні, в неділю, 27 листопада, у християн західного обряду розпочався Адвент - різдвяний піст. Адвент, час радісного очікування Різдва, розпочинається за чотири тижні до Різдва і завершується 24 грудня. У першу неділю Адвенту вірні ставлять вінок із чотирма свічками, і щонеділі до Різдва запалюють по свічці. Духовний сенс Адвенту — це період радісного очікування, приготувань до святкування Різдва, а також час для духовних роздумів про пришестя Христа.

Читайте також: Ватикан готовий зробити все, щоб покласти край війні рф проти України – Папа Франциск

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у дев’ятий місяць після початку повномасштабної війни росії проти України звернувся з листом до українського народу.

Фото: www.vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-