Є ознаки того, що росіяни можуть залишити Запорізьку АЕС – Енергоатом

Є ознаки того, що росіяни можуть залишити Запорізьку АЕС – Енергоатом

Укрінформ
У російських ЗМІ почали з’являтися публікації про можливу передачу Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) під контроль МАГАТЕ, що може бути ознакою планів росіян покинути об’єкт.

Таку думку висловив президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в інтерв'ю ТСН, передає Укрінформ.

«З’явилися ознаки того, що вони, може бути, збираються покинути Запорізьку АЕС. По-перше, стало дуже багато публікацій у російській пресі про те, що Запорізьку АЕС можна було б залишити, передати під контроль МАГАТЕ», - сказав Котін.

Водночас він зазначав, що наразі ознак виїзду росіян із захопленої станції немає. За його словами, загарбники заборонили персоналу ЗАЕС виїжджати на підконтрольну українському уряду територію.

Котін також зауважив, що гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі активно працює над створенням безпекової зони навколо ЗАЕС.

Читайте також: росіяни облаштували позиції по периметру ЗАЕС - вирили окопи і все замінували

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними Енергоатома, загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-