Інтенсивність бойових дій в Україні може зрости в наступні тижні – Інститут вивчення війни

Інтенсивність бойових дій в Україні може зрости в наступні тижні – Інститут вивчення війни

Укрінформ
Загальний темп операцій уздовж лінії фронту в Україні останніми днями сповільнився через погіршення погодних умов, але в наступні кілька тижнів може зрости після зниження температури й замерзання ґрунту на всій території бойових дій.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначають американські аналітики, українські та російські звіти з критично важливих прифронтових районів на сході та півдні України, включаючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на уповільнення операцій з обох сторін через сильні дощі, які перетворили землю на болото.

Водночас прогнозоване зниження температури по всій Україні протягом наступного тижня, ймовірно, спричинить замерзання ґрунту і призведе до пришвидшення темпу бойових дій внаслідок збільшення мобільності обох сторін.

У звіті ISW йдеться, що за прогнозами синоптиків, температура повітря в районах на північному сході України, зокрема уздовж лінії Сватове-Кремінна, опуститься до добових максимумів близьких до нуля між 28 листопада та 4 грудня й через кілька днів земля може затвердіти настільки, що дозволить сторонам збільшити темпи операцій уздовж лінії фронту вже з 3-4 грудня й наступного тижня.

Ключові висновки ISW:

Загальний темп операцій в Україні, ймовірно, збільшиться в найближчі тижні після замерзання ґрунту на всій території театру бойових дій.

російські чиновники продовжують намагатися депортувати українських дітей до росії.

Можливо, російські чиновники намагаються протидіяти зростанню впливу фінансиста ПВК вагнера євгена пригожина шляхом просування інших паралельних російських військових структур.

російські війська, ймовірно, використовують інертні ракети Х-55, призначені виключно для перенесення ядерних боєголовок, у своїй кампанії проти української інфраструктури через виснаження запасів високоточної зброї у російських військових.

Читайте також: Інформація про плани ворога атакувати Україну з півночі не відповідає дійсності - Генштаб

російські війська продовжували оборонятися проти контрнаступальних дій українських військ на лінії Сватове-Кремінна.

російські війська продовжували спроби наступальних дій на напрямках Бахмута та Авдіївки.

російські війська продовжували зводити укріплення на сході Херсонської області.

Невдачі російської тактики, матеріально-технічного забезпечення та обладнання знижують моральний дух російських військ і змушують керівництво рф шукати «цапів відбувайлів».

Читайте також: У армії рф поширюються розмови про імовірний наступ ЗСУ - розвідка

Раніше в Інституті заявляли, що росія почала частіше проводити обміни військовополоненими, щоб заспокоїти хвилю невдоволення в інформаційному просторі, викликану поразками її війська в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-