Загарбники вербують на війну з Україною студентів з Африки – ЗМІ

Загарбники вербують на війну з Україною студентів з Африки – ЗМІ

Укрінформ
У росії студентів з Африки вербують до ПВК "Вагнера", аби відправити на війну проти України, а за відмову погрожують позбавити стипендій та підвищити вартість навчання.

Про це розповіли африканські студенти південного федерального університету, що в ростові-на-дону, передає Укрінформ із посиланням на The Daily Beast.

Офіційні особи університету намагалися переконати студентів прийняти пропозицію або від російської армії, або від пвк "вагнера" та поїхати на війну. За участь у бойових діях на боці росії обіцяли від 3 до 5 тисяч доларів.

Читайте також: У росії найближчим часом можлива нова хвиля мобілізації - Генштаб

Натомість за відмову погрожують підвищенням оплати за навчання та позбавленням стипендій. Такі пропозиції лунають вже упродовж останніх трьох місяців.

"Троє чиновників, які зустрічали нас у нашому гуртожитку, намагалися переконати воювати за росію. Вони сказали, що ми можемо недовго повоювати в Україні, заробити стільки грошей, а потім повернутися до росії, щоби продовжити своє навчання. Вони кілька разів нагадували нам, що деякі африканці вже воюють в Україні та заробляють добрі гроші", – зазначили студенти.

Читайте також: Замбія вимагає від рф пояснити, як її громадянин опинився на війні в Україні

До лав окупантів намагаються завербувати також співробітники ФСБ. Студенти поскаржилися, що до них часто підходили поліцейські або ж військові у парку.

"Куди б ми не пішли, люди намагаються переконати нас воювати в Україні. Тиск такий сильний", – наголосив студент з Сенегалу.

Співрозмовники The Daily Beast переконували, що не планують їхати на війну. Втім, зазначили, що їм відомо про інших студентів, які опинилися у фінансовій пастці та розглядають пропозиції загарбників.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники проводять чергову приховану мобілізацію

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-