Канадська опозиція закликала світ підтримувати Україну

Канадська опозиція закликала світ підтримувати Україну

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна й надалі надавати Україні усіляку підтримку, аби допомогти їй захиститися від російського вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив лідер найбільшої опозиційної Консервативної партії Канади Пьєр Полів’єр з нагоди роковин Голодомору.

“Попри значні страждання під час Голодомору, українці відбудували свою державу, здобувши незалежність від СРСР в 1991-му році. Їх стійкість протягом наступних років надихає. Сьогодні, коли вони продовжують боротися проти репресивного режиму, який намагається вкрасти їх свободу, світ повинен виявити солідарність та допомогти їм захиститися від російського незаконного вторгнення”, - сказав Полів’єр.

Читайте також: Сучасна росія повторює злочини Голодомору - МЗС Канади

Він закликав усіх канадців приєднатися до вшанування жертв Голодомору.

“Ми повинні завжди боротися проти упереджень та ненависті, й ми завжди підтримуватимемо Україну, яка захищає свою суверенну територію”, - наголосив лідер парламентської опозиції.

Читайте також: Канада виділила $10 мільйонів на закупівлю генераторів для України

Як відомо, у Канаді завершується тиждень обізнаності про Голодомор, упродовж якого по всій країні тривали численні заходи, присвячені інформуванню населення щодо Голодомору та вшанування жертв цього злочину.

Читайте також: Канада виділила $30 мільйонів на експорт українського зерна

У 2008 році Канада стала першою країною, що офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу. У канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-