Польща має бути готовою до повторення ситуації з падінням ракети - Дуда

Польща має бути готовою до повторення ситуації з падінням ракети - Дуда

Укрінформ
Ситуація з падінням ракети на території Польщі може повторитися, і Варшава повинна бути готовою до такого розвитку подій.

Про це заявив у п’ятницю під час “конгресу 590” у Жешуві президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“На жаль, у певному сенсі ми повинні бути готові до того, що ситуації, пов’язані з різними нещасними випадками внаслідок війни, можуть повторитися. Я сподіваюся, що такого не буде, і ми робимо все можливе, щоб такого не сталося”,- наголосив Дуда.

Президент РП зазначив, що від такої ситуації, яка трапилася у вівторок у Пшеводуві, складно захиститися. За його словами, польські військові експерти переконують, що жодна система ППО не встигла б перехопити цю ракету над територією Польщі у момент, коли вона летіла до місця падіння.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, стверджують, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів.

Читайте також: У канцелярії Дуди кажуть, що падіння ракети не спричинило напруги між Києвом і Варшавою

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала запрошення долучитися до спеціальної міжнародної комісії для розслідування обставин падіння ракети у Польщі. 17 листопада він підтвердив, що українських експертів допустять до місця падіння ракети.

У п’ятницю глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві. Це підтвердили також польські ЗМІ, які зазначили, що опівдні до села, де впала ракета, прибули декілька автомобілів на дипломатичних номерах, в яких були люди в українській військовій формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-