Українським лікарям-біженцям дозволили працювати за прискореною процедурою у Латвії

Українським лікарям-біженцям дозволили працювати за прискореною процедурою у Латвії

Укрінформ
Латвійське товариство лікарів (LAB) вже видало дозволи на практику в Латвії 113 українським лікарям, у тому числі стоматологам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на президента LAB Ілзе Айзсилнієце.

«Ми допомогли українським колегам повернутися в свою професію і продовжувати допомагати людям, адже в цьому полягає місія та суть кожного лікаря, де б він не знаходився. Ми дуже сподіваємося, що робота допоможе їм хоч трохи пом'якшити біль від того, що відбувається на батьківщині, і дасть надію на майбутнє», — сказала Айзсилнієце.

Читайте також: Латвія відправила в Україну обладнання для польового шпиталю на €1,5 мільйона

Вона наголосила, що, «попри складну ситуацію та великий обсяг роботи, співробітники Латвійського товариства лікарів змогли зробити те, що не робить жодна з великих та багатих європейських країн». Справді, Латвія як і раніше є єдиною країною в Європі, яка надає українським лікарям можливість працювати за фахом у прискореному порядку.

LAB надає українським лікарям безкоштовну підтримку в підготовці та поданні необхідних документів, а також у співпраці з Фондом інтеграції товариства пропонує можливість вивчення латиської мови, необхідної для роботи у сфері охорони здоров'я.

Читайте також: Посол відвідав українських військових, що прибули в Латвію на лікування

Загалом інтерес до отримання такого тимчасового дозволу виявили 180 українців. Планується, що ще 35 осіб, які подали документи, незабаром отримають дозволи на практику, але щодо них рішення ще не прийнято. Також ще семеро людей мають пройти тест перед видачею дозволу.

Українські лікарі і стоматологи, які отримали дозволи на практику, вже працюють у найбільших лікарнях і медзакладах Риги, регіонів, а також у приватному секторі. Медзаклади, які влаштовують на роботу будь-якого лікаря, в тому числі українця, мають проінформувати про це Інспекцію охорони здоров'я.

Читайте також: Латвія з серпня призупиняє спрощений режим поїздок для жителів прикордонних регіонів рф

Латвійська влада повідомляла, що за даними на кінець липня в країні зареєструвалося близько 35 тис. українських біженців, більшість – жінки. За інформацією на той же період, почали працювати вже 5 866 мирних громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-