У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим

У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим

Відео
Укрінформ
У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим, що надає підтримку людям, які виїхали із зони активних бойових дій та/або тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Невипадково другий Центр допомоги врятованим відкрито саме у Львові, адже Львів став місцем, куди масово евакуювались та продовжують евакуюватись громадяни, рятуючись від жахів війни. Ключові елементи роботи Центру – конфіденційність та безумовність надання допомоги: потерпіла особа не повинна надавати докази того, що вона постраждала. Також важливо, що кожна людина, яка отримує допомогу, працює з конкретним спеціалістом, який закріплюється за нею і супроводжує протягом усього процесу реабілітації», – зазначила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За її словами, незабаром планується відкриття таких центрів у Дніпрі та Києві.

У центрі соціальні працівники, психологи та юристи безоплатно надають конфіденційну психологічну та правову підтримку. Відвідувачі також отримують інформацію щодо медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення та соціальних виплат.

У складних випадках, зокрема сексуального насильства, спеціалісти центру довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та повернутись до нормального життя.

Звернутись по допомогу можуть усі, кому необхідна допомога та консультація.

Читайте також: Стефанішина та єврокомісарка Йоганссон обговорили підтримку українських біженців у ЄС

Центр створено з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-