росія не досягла своїх цілей в Україні й починає програвати – Воллес

росія не досягла своїх цілей в Україні й починає програвати – Воллес

Укрінформ
росія не досягла своїх цілей в Україні та починає потроху програвати, водночас Захід лише посилює свою підтримку Києва.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на заключному брифінгу після Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України в Копенгагені, передає Укрінформ.

«Надзвичайно важливо розуміти, що бої тривають, що гине дуже багато як цивільних, так і військових українців. Але також правдою є те, що росія починає програвати на багатьох напрямках: вони не змогли і навряд чи зможуть коли-небудь завоювати Україну, вони постійно змінюють свої цілі таким чином, що зосереджені лише на частинах території на півдні та сході, що дуже далеко від їх «3-денної спеціальної операції», яка триває вже 6 місяців і принесла велетенські втрати як техніки, так і персоналу», - заявив Воллес.

Читайте також: Резніков у Копенгагені: Треба стабілізувати лінію фронту і підготувати контрнаступ

Він зауважив, що і через 6 місяців міжнародна спільнота залишається на боці Україні в її боротьбі за відновлення свого суверенітету. Міністр назвав конференцію черговим великий успіхом, що засвідчив готовність міжнародного суспільства посилювати підтримку України.

Читайте також: Резніков – про зустріч у Копенгагені: Я задоволений конференцією та результатами

Міністр наголосив, що Британія подвоїть кількість РСЗВ М270 (британських аналог HIMARS), і значну кількість високоточних ракет, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км , та нагадав про передані раніше протитанкові NLAW в кількості 5,5 тисяч одиниць.

Читайте також: «Втома» від України є лише у повідомленнях ЗМІ – міністр оборони Британії

Воллес також розповів про фонд зі збору коштів на придбання військової техніки, що його започаткувала Велика Британія, у якому вже є внески від Норвегії, Данії, інших країн; наразі в ньому півмільярда євро, з яких 350 млн – від Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Копенгагені проходила Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Делегації були представлені главами оборонних відомств, заступниками міністрів або іншими високопосадовцями.

Читайте також: Зеленський виступив на Донорській конференції союзників України у Копенгагені

Під час конференції, у якій взяли участь представники 26 країн, було акумульовано понад 1,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-