Галущенко обговорив з послами країн G7 ситуацію довкола ЗАЕС

Галущенко обговорив з послами країн G7 ситуацію довкола ЗАЕС

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко зустрівся з послами країн Групи Семи в Україні для обговорення ситуації довкола Запорізької АЕС та підготовки до опалювального сезону

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Урядовець подякував державам G7 за чітку позицію щодо того, що саме незаконний російський контроль над Запорізькою атомною станцією становить загрозу для регіону, а безпосередня небезпека випливає з неконтрольованого доступу російських військ до ядерних матеріалів та установок.

«Цінуємо вимогу щодо негайного повернення росією Україні, як законному суверенному власникові, повного контролю над Запорізькою атомною електростанцією, а також над усіма ядерними об'єктами в межах міжнародно визнаних кордонів України для забезпечення їх безпечної та надійної експлуатації», - наголосив Галущенко.

Зазначається, що щ е однією важливою темою зустрічі стала підготовка України до опалювального сезону. Сторони обговорили особливості розроблених сценаріїв підготовки та проходження опалювального сезону залежно від подій на фронті. Йшлося також про потреби в енергоносіях з урахуванням викликів та загроз, пов'язаних з російською агресією. Міжнародні партнери пообіцяли допомагати Україні при виникненні можливих кризових ситуацій.

У зустрічі взяли участь надзвичайні і повноважні посли Японії Мацуда Кунінорі, США Бріджит Брінк, Італії П'єр Франческо Дзадзо, Великої Британії Мелінда Сіммонс, Канади Лариса Ґаладза, Німеччини Анка Фельдгузен, керівник операційного відділу Представництва ЄС Фредерік Коен, перший радник Надзвичайного та Повноважного Посла Франції Бруно Косанель. а також міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, керівники НЕК «Укренерго» та НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Лише міжнародним тиском можна змусити рф залишити Запорізьку АЕС – Галущенко

Як повідомлялося, 11 серпня ворог вкотре обстріляв найбільшу в Україні та у Європі Запорізьку атомну електростанцію. За даними НАЕК “Енергоатом”, зафіксовано п’ять «прильотів» поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік від ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-