росія й далі завозить «Іскандери» у білорусь для ракетних обстрілів України - Генштаб

росія й далі завозить «Іскандери» у білорусь для ракетних обстрілів України - Генштаб

Укрінформ
З білорусі продовжують поставляти боєприпаси для російської армії, які воює на сході України, а росія завозить до білорусі ракети різних типів, якими потім обстрілює українську територію.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"На даний час, дійсно, тривають переміщення боєприпасів, насамперед до артилерійських систем, з баз складів з території республіки білорусь до російських окупаційних військ, які намагаються виконати свої стратегічні завдання на сході нашої країни. Відповідно російська федерація на територію республіки білорусь поставляє ракети типу "Іскандер", С-300, С-400, якими надалі з території білорусі здійснює обстріл наших населених пунктів, нашої інфраструктури. Це дійсно є", - сказав Громов.

За його словами, порівняно зі складами центральних військових округів збройних сил рф на складах білорусі кращі умови зберігання боєприпасів, а також менше плече підвезення.

Читайте також: Після вибухів у Криму інтенсивність авіації рф на півдні знизилась - Генштаб ЗСУ

Громов також зауважив, що наразі немає інформації про те, чи робила білорусь спроби налагодити комунікацію з Генштабом ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 10 на 11 серпня у районі білоруського аеродрому Зябровка пролунали вибухи.

У липні повідомлялось, що аеродром Зябровка, який розташований у Гомельській області білорусі, повністю контролюється росіянами і там облаштовувалась російська військова база. На території аеродрому перебував ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер – М" та дивізіон С-400".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-