Резніков – про зустріч у Копенгагені: Я задоволений конференцією та результатами

Резніков – про зустріч у Копенгагені: Я задоволений конференцією та результатами

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що задоволений результатами сьогоднішньої зустрічі союзників щодо підтримки України, під час якої було погоджено спільну діяльність у середньо- та довгостроковій перспективах.

Про це він заявив під час підходу до ЗМІ за результатами Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони, що відбулась у Копенгагені, передає кореспондент Укрінформу

«Я задоволений конференцією та результатами. Багато інформації під грифом «таємно», і тому я не можу говорити публічно про неї. Але ми досягли чітких ініціатив та зобов’язань щодо розмінування. Ми погодилися щодо діяльності у середньо- та довгостроковій перспективах. Ці перспективи також стосуються виробництва озброєння», - сказав глава оборонного відомства.

За його словами, всі учасники зустрічі погодилися, що «наразі немає часу для втоми».

«Це – марафон. І для марафону потрібна енергія. І, чесно кажучи, головною енергією у цьому випадку є гроші. Наші партнери знають, що нам потрібне фінансування, і вони заявили про готовність підтримати нас фінансово. Світло переможе темряву», - наголосив український міністр.

Він також повідомив, що під час зустрічі Україна передала партнерам список того, чого потребує для оборони.

«Ми презентували колегам наші запити. Вони знають список наших потреб. Він буде поширений між нашими партнерами, і вони будуть вирішувати, хто готовий постачати в Україну, використовуючи ці гроші (акумульовані для України під час зустрічі у Копенгагені – ред.)», - зазначив Резніков.

За його словами, конференція у Копенгагені не пов’язана безпосередньо з підготовкою України до контрнаступу: «Якщо говорити про контрнаступальну операцію чи кампанію, то ми спробували підготуватися до неї до цього».

Міністр зауважив, що «для цього був формат «Рамштайн», та наголосив, що ці два формати не є конкуруючими.

Резніков також повідомив, що під час зустрічі у Копенгагені «не обговорювалося нове озброєння». «Тому що нове озброєння – це платформа «Рамштайн», або двостороннє обговорення, між мною та моїми колегами-міністрами. Тут (на зустрічі у Копенгагені – ред.) ми обговорювали, як забезпечити стійкість та тривалість у продовженні підтримки України», - сказав він.

У цьому зв'язку міністр вказав на те, що арсенали озброєнь у будь-якій країні не є невичерпними, і тому потрібно думати про інвестиції у нове виробництво зброї та боєприпасів для потреб України, зокрема у країнах-партнерах.

Читайте також: Конференція в Копенгагені зібрала €1,5 мільярда для військової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, у Копенгагені відбулася Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Делегації були представлені главами оборонних відомств, заступниками міністрів або іншими високопосадовцями.

У конференції взяли участь представники 26 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-