У Маріуполі нема і не буде якісної питної води – росіяни зруйнували мережу її постачання

У Маріуполі нема і не буде якісної питної води – росіяни зруйнували мережу її постачання

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі нема і не буде якісної питної води, тому що російські загарбники зруйнували у місті мережу її постачання.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Там не було і не буде якісної питної води. Чому? Де Маріуполь брав воду до війни? Джерело водопостачання міста Маріуполя – це Сіверський Донець. Але вони зруйнували цю мережу і відновити її неможливо. Потрібні мільярди гривень. І потрібен режим тиші, але його не буде. Тобто, відновити це неможливо», - заявив Бойченко.

Він зазначив, що загарбники наразі намагаються взяти воду у резервному водосховищі – Старокримському, але там вода не якісна і її там обмежена кількість.

«Там не якісна вода, там технічна вода, і її обсягу вистачить, на жаль, лише на 9 місяців. Треба розуміти, що 450 км мережі пошкоджено. До того ж, система водовідведення зовсім не працює. Затоплені всі насосні станції. Це треба відновлювати. Скільки треба часу? Це треба 1,5-2 роки на відновлення цієї мережі», - пояснив мер.

Він також нагадав, що зараз у Маріуполі катастрофічна ситуація і з енергопостачанням. Так, через неможливість налагодити нормальне постачання з огляду на відсутність фахівців, загарбники замість 220 Вольт подають у будинки 380 Вольт. Це спричиняє пожежі у житлових помешканнях маріупольців, так росіяни «палять квартири», констатував Бойченко.

Читайте також: Бойченко нагадав маріупольським колаборантам про спробу «референдуму» у 2014 році

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-