«Зерновим коридором» вдалося вивезти близько 375 тисяч тонн агропродукції – Генштаб

«Зерновим коридором» вдалося вивезти близько 375 тисяч тонн агропродукції – Генштаб

Укрінформ
Гуманітарним морським коридором з українських портів вдалося вивезти близько 375 тисяч тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«З початку серпня морським гуманітарним коридором з українських портів Чорноморськ, Одеса та Південний було здійснено перехід 12 суден в Середземне море. Всього гуманітарним коридором з українських портів було вивезено близько 375 тисяч тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування. Перешкод проходження суден не виявлено», - сказав Громов.

Читайте також: Україна може долучити до «зернового коридору» порт Миколаєва – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, кораблі, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-