Бойченко нагадав маріупольським колаборантам про спробу «референдуму» у 2014 році

Бойченко нагадав маріупольським колаборантам про спробу «референдуму» у 2014 році

Укрінформ
Маріупольський міський голова Вадим Бойченко у зв'язку з підготовкою колаборантами незаконного «референдуму» нагадав, що в місті вже була така невдала спроба у 2014 році.

Про це він заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Сьогодні в місті Маріуполі розповсюджують інформацію з приводу підготовки до так званого «референдуму». Але треба розуміти, що Маріуполь вже мав таку «нагоду», мав практику у 2014 році, коли місто було під окупацією два місяці. Тоді також був «референдум». Але потім було визволене місто Маріуполь, і нічого колаборантам не допомогло. І не допоможе зараз», - наголосив міський голова.

Читайте також: Бойченко про підготовку «суду» в Маріуполі: рф хоче показати «перемогу» над полоненими

Він висловив переконання, що ЗСУ визволять південь України і місто Маріуполь.

«Ми чекаємо на це, і найближчим часом це буде відбуватися. І тому вони (загарбники – ред.) налякані і так швидко готуються до цього «референдуму», щоб легітимувати той процес, який вони називають доєднанням якоїсь частини нашої території до так званої росії», - констатував Бойченко.

Як повідомлялося, у відеозверненні 7 серпня Президент Володимир Зеленський заявив, що росія, якщо піде шляхом псевдореферендумів, закриє для себе будь-яку можливість переговорів з Україною.

Читайте також: Херсонці проти «референдуму» - на вулицях з’являються жовті стрічки

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-