росіяни проводять тотальну примусову мобілізацію на захоплених територіях - Маляр

росіяни проводять тотальну примусову мобілізацію на захоплених територіях - Маляр

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники проводять примусову мобілізацію через зростання втрат у живій силі та погіршення мотивації до участі в бойових діях проти України.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

За її словами, протягом тижня основні зусилля противника зосереджувалися переважно на сході, спроби ворога просунутися вглиб Донецької області успіху не мали.

Водночас, зазначила заступниця міністра, зростають втрати російських окупаційних військ у живій силі. У цьому зв’язку командування збройних сил рф розширює практику перенесення строків чергових ротацій передових підрозділів на невизначені терміни без їх доукомплектування особовим складом.

Читайте також: Через примусову мобілізацію шахти Луганщини опинились на межі закриття - Гайдай

"При цьому спостерігається, за даними Головного управління розвідки, що зниження рівня укомплектованості з’єднань і частин противника людськими ресурсами суттєво впливає на морально-психологічних стан російських військовослужбовців і так званих добровольців та погіршує їх мотивацію до участі в бойових діях проти України. Зважаючи на зазначене, окупанти в авральному порядку проводять так звану тотальну примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України шляхом масових облав і затримань чоловіків для відправлення їх у райони бойових дій”, - поінформувала Маляр.

За її словами, ймовірно, що прихованою метою масового залучення громадян України до лав російських окупаційних військ є "бажання російського керівництва скомпрометувати певну частину населення окупованої української території кров’ю вбитих співвітчизників та сформувати у подальшому контрольований прошарок суспільства за рахунок колаборантів”.

Читайте також: Примусова мобілізація до ЗСУ на Донеччині - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України поінформували, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей росіяни розпочали нову хвилю примусової мобілізації.

З території ОРДЛО росіяни примусово мобілізували понад 100 тисяч чоловіків, з них станом на кінець квітня загинули 23 тисячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-