Близько 13 тисяч білорусів погодились воювати проти України – Генштаб

Близько 13 тисяч білорусів погодились воювати проти України – Генштаб

Укрінформ
До 13 тисяч білоруських військових погодились брати участь у війні проти України.

Про це заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"За наявними даними, росія продовжує втягувати білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 000 осіб з числа діючих та колишніх військовослужбовців підрозділів білорусі підписали згоду на участь у війні проти України. Основний мотив - матеріально-фінансовий. Ніякої ідеологічної складової немає", - сказав Громов.

Він зазначив, що агресор запрошує на білоруські полігони іноземців. Зокрема, 3 серпня на аеродром Мочулище (Мінська область) прибули перші іноземні команди від рф, Вʼєтнаму, Узбекистану, Камеруну, Лаосу, Таджикистану, Киргизстану, Сирії та Малі. Вже 8 серпня було відмічено команду особового складу рязанського училища, додав Громов.

"Все це проводиться для створення картинки так званого міжнародного військового співробітництва агресора. В "армійських міжнародних іграх-2022", проведення яких заплановано з 13 по 21 серпня, передбачена участь представників 37 країн. Неможливо знати дійсну мету проведення так званих ігор на території білорусі. Задамо питання: чому ж ці ігри не проводити на розпіареному полігоні Алабіно? Чому ці ігри повинні проводитись безпосередньо напередодні Дня Незалежності України? За деякими оцінками, не виключено проведення в цей час диверсій з навмисними жертвами серед іноземців для звинувачення України", - додав Громов.

Читайте також: У МВС кажуть, що білорусь може надати «добровольців», які воюватимуть у складі армії рф

Як повідомлялося, з території білорусі зберігається загроза обстрілів України, у Мінську розпочато проведення зборів тероборони із залученням військовозобов’язаних запасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-