БЕБ розслідує ухиляння від сплати податків російської букмекерської компанії

БЕБ розслідує ухиляння від сплати податків російської букмекерської компанії

Укрінформ
Бюро економічної безпеки проводить досудове розслідування ухиляння від сплати податків оператора грального бізнесу, який контролюється громадянами росії.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив відділ комунікації БЕБ.

У БЕБ зазначили, що співробітники бюро, перевіряючи достовірність даних у документах, на підставі яких видавалися ліцензії операторам грального бізнесу, направили до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) запит про отримання копії ліцензійних справ декількох компаній. Серед них - підприємство, де бенефіціарами або керівниками є громадяни росії або афілійовані з ними особи.

Оскільки службові особи КРАІЛу повідомили про неможливість надання копій запитуваних документів через законодавчу заборону, БЕБ отримало ухвалу про тимчасовий доступ до них у судовому порядку. У бюро повідомили, що на підставі ухвали суду було вилучено копії ліцензійних справ, які наразі аналізуються БЕБ.

Водночас співробітники БЕБ в середині липня 2022 року розпочали досудове розслідування в кримінальному проваджені за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора. Укрінформу повідомили, що предметом розслідування є обставини, за яких службові особи компанії, за попередньою змовою разом з іншими особами, використовуючи спеціальне гральне обладнання та програмне забезпечення, організували та провадили букмекерську діяльність та азартні ігри казино в мережі Інтернет без відповідної ліцензії.

Читайте також: В Україні через бізнес з рф арештовані корпоративні права підприємства на понад 2,3 мільярда

"У результаті такої діяльності в діях компанії попередньо вбачаються ознаки умисного ухилення від сплати податку на прибуток та сплати коштів за отримання ліценцій на провадження відповідного типу діяльності, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах", - прокоментували у БЕБ.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський доручив Прем'єр-міністру Денису Шмигалю вирішити питання заборони роботи російського букмекера 1xBet в Україні у відповідь на петицію, яку підписали понад 25 тисяч осіб.

КРАІЛ 4 серпня зобов'язав постачальників хостингових послуг обмежити доступ до сайтів https://ua1xbet.com та https://1xbett.mobi, зазначивши, що на даних ресурсах організовуються азартні ігри без отримання відповідної ліцензії.

Компанія 1xBet зареєстрована на Кіпрі, однак її власниками є росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-