До 12 років ув’язнення засудили коригувальника ворожого вогню по позиціях ЗСУ

До 12 років ув’язнення засудили коригувальника ворожого вогню по позиціях ЗСУ

Укрінформ
Інформатора російської спецслужби засуджено до 12 років ув’язнення за коригування ворожого вогню по позиціях Збройних сил України на Луганщині.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області інформатора російської спецслужби визнано винним у наданні окупаційним військам допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 12 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що уродженець Ялти (АР Крим) був завербований фсб росії під час відбування покарання у рф.

За інформацією Офісу генпрокурора, за тиждень до вторгнення військових рф в Україну він перетнув держкордон і прибув до Лисичанська, де мав виконувати ворожі вказівки.

Прокурори довели, що у квітні 2022 року російський інформатор збирав і надавав розвідувальні дані про дислокацію та переміщення військовослужбовців та техніки ЗСУ у Лисичанську, підкреслили в пресслужбі.

«Він повідомляв своєму куратору зі спецслужби про «прильоти», передавав координати позицій українських військових та коригував вогонь російської артилерії для забезпечення влучності обстрілів. Зібрану інформацію пересилав через месенджер, за що отримував грошову винагороду», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Бойовика з «народної міліції лнр» засудили до 15 років в'язниці

Після кількох днів передачі цілей для обстрілів по українській армії коригувальника було затримано, поінформували в ОГП.

Фото: Телеграм Офісу Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-