Бойовика з «народної міліції лнр» засудили до 15 років в'язниці

Бойовика з «народної міліції лнр» засудили до 15 років в'язниці

Укрінформ
Командира артилерії бригади спецпризначення так званої «народної міліції лнр» Олександра Журбу засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь і сприяння в діяльності терористичної організації.

Про це у Фейсбуці повідомляє правління СБ України в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Суд виніс вирок заступнику командира окремої артилерійської бригади спеціального призначення т. зв. «народної міліції лнр» збройних сил рф. Олександра Журбу визнано винним в участі у терористичній організації і сприянні її діяльності, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Його засуджено в порядку спеціального судочинства до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Журба Олександр Васильович, 1971 року народження, мешканець міста Ровеньки Луганської області, вступив до незаконного збройного формування у складі південного військового округу збройних сил рф на окупованій території Луганщини восени 2014 року.

«Воював проти України спочатку на посаді заступника командира артилерійської бригади з озброєння, надалі – як заступник командира з автотранспорту у званні полковника», - зауважили в управлінні СБУ.

На цих посадах засуджений відповідав за постачання ракетно-артилерійського озброєння, автотранспорту та паливно-мастильних матеріалів з російської федерації. Перебував на постійному контакті зі своїми командирами в рф.

Читайте також: Жителя Київщини за співпрацю з ворогом засудили до 15 років ув'язнення

Він також займався технічним забезпеченням угруповання, утриманням боєприпасів та забезпеченням ними підрозділів. Контролював експлуатацію та ремонт озброєння, військової техніки та іншого військового майна, збереження зброї та боєприпасів на складах.

Як повідомляв Укрінформ, до 7,5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який обікрав сім'ю переселенців у соціальному притулку у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-