Світовий конґрес українців засудив скандальну доповідь Amnesty International

Світовий конґрес українців засудив скандальну доповідь Amnesty International

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) засудув нещодавній звіт Amnesty International під назвою «Українська військова тактика ставить під загрозу мирне населення», який виглядає як наратив російської пропаганди.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Звинувачувати українських військових в бомбардуваннях росією українських лікарень, шкіл, житлових будинків, торгових центрів, автобусних зупинок та інших об’єктів цивільної інфраструктури – абсурд. Як вони могли не врахувати той факт, що українці захищаються від неспровокованого вторгнення росії, жорстоких щоденних бомбардувань і воєнних злочинів?», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Читайте також: Українська діаспора Португалії відреагувала на звіт Amnesty International

Конґрес закликає донорів і прихильників Amnesty International звернути увагу на порядність її керівництва та ретельно дослідити джерела їх фінансування.

У СКУ нагадали, що доповіді українська армія несправедливо звинувачується у відповідальності за бомбардування цивільного населення росією через те, що її війська базуються надто близько до цивільної інфраструктури.

Читайте також: На демонстрації у Швеції засудили скандальний звіт Amnesty International

«Звіт був різко засуджений українськими високопосадовцями та багатьма іншими представниками міжнародного співтовариства, включно з експертами з воєнних злочинів. Не дивно, що кремль радо вітав заяву Amnesty, а російські посадовці активно цитували звіт, щоб виправдати здійснювані москвою бомбардування України», – йдеться в заяві.

Як повідомлялося, в опублікованій 4 серпня доповіді правозахисної організації Amnesty International йдеться про те, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Очільниця Amnesty International в Україні Оксана Покальчук вирішила піти з посади, заявивши, що вони з керівництвом Amnesty International «розійшлись ціннісно».

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що це дослідження AІ не враховує факту агресії росії, хронології подій та контексту захисту Україною своєї державності, а також спотворює реальну картину міжнародного злочину агресії, який вчиняється росією з 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звіт Amnesty «пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву».

Amnesty International згодом попросила вибачення за «страждання та гнів», викликані її останнім звітом щодо України, однак заявила, що не відмовляється від своїх висновків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-