На Волині виявили новий різновид штаму «Омікрон»

На Волині виявили новий різновид штаму «Омікрон»

Укрінформ
У Волинській області зафіксовано новий різновид штаму COVID-19 «Омікрон», який називають типом ВА.5.

Про це у Фейсбуці повідомив ДУ "Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", передає Укрінформ.

«Вірусологи ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» постійно направляють зразки матеріалу від хворих на COVID-19 у референс – лабораторію ДУ «ЦГЗ МОЗ України» для виявлення мутацій. За результатами досліджень на Волині виявлено циркуляцію нового різновиду вірусу Омікрон, що спричинив ріст захворюваності в Європі та уже зареєстровано в інших областях України», - йдеться у повідомлені.

В ході епідрозслідування встановлено, що хвора, у якої виявлено новий різновид Омікрону, мешканка Луцького району, яка прибула в Україну з Італії.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли краще робити бустерну дозу проти коронавірусу

За даними епіднагляду, у Волинській області спостерігається тенденція до росту захворюваності на коронавірусну хворобу, що повторює загальнодержавну тенденцію. За 31 тиждень (01.08-07.08.2022р.) на COVID-19 захворіло вдвічі більше волинян в порівнянні з попереднім тижнем (119 випадків хвороби проти 59 за 30 тиждень), в тому числі зросла кількість захворілих дітей.

Як повідомляв Укрінформ, майже 80% випадків захворювання на коронавірус, які зареєстровані у США та ЄС, - це новий варіант Омікрону, виявлений у лютому цього року.

Штам «Омікрон» – ВА.5 було виявлено у дев’яти мешканців Чернівецької області.

Читайте також: Новий підвид Омікрону становить майже 80% випадків коронавірусу в ЄС та США - Кузін

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що в Україні спостерігається поступове зростання кількості випадків COVID-19. За попередній тиждень зареєстровано 2 800 випадків, тиждень до того було 2 300 випадків, ще тиждень до того - 1 800.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-