Харківські музеї отримали з Польщі допомогу для збереження колекцій

Харківські музеї отримали з Польщі допомогу для збереження колекцій

Укрінформ
Музеї та інші заклади культури Харківщини отримали гуманітарну допомогу з Польщі, яка потрібна для збереження колекцій.

Про це повідомила пресслужба Харківської міськради, передає Укрінформ.

«Головний реставратор Варшави Мілаш Красоцький та низка агентств, що захищають історичну спадщину Польщі, надали гуманітарну допомогу музеям та іншим закладам культури міста Харкова та області. До неї увійшло найнеобхідніше для діяльності музеїв та збереження музейних колекцій», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що раніше міські музеї, бібліотеки, архіви повідомили про те, що їм необхідно для збереження культурної та історичної спадщини.

Читайте також: Україна в ООН: росія цілеспрямовано знищує культурну спадщину по всій країні

«Немає необхідності говорити про абсолютно екстраординарні умови для існування музеїв. Музейники роблять все, щоб зберегти спадщину, але інколи для цього не вистачає ресурсів. Ми дуже вдячні польським колегам, які відгукнулися на прохання міської влади та зібрали всі ці необхідні нам засоби, речі. Наприклад, тут є матеріали, щоб закрити вікна або запобігти ще якимось неприємностям, які можуть нас чекати», - сказав голова Асоціації вузівських музеїв міста Харкова, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології Харківського національного університету ім. Каразіна Сергій Посохов.

За словами в.о. директора Харківського історичного музею ім. Сумцова Ольги Сошнікової, у вантажі з допомогою є також пакувальні матеріали для колекцій, які допоможуть зберегти експонати та стануть у нагоді в разі їх евакуації.

Читайте також: Евакуація музеїв під час війни: МКІП готує зміни до законодавства

Як повідомлялося, за даними міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, на Харківщині найбільша кількість пам’яток культурної спадщини, які зазнали пошкоджень чи руйнувань під час війни. Станом на початок серпня йшлося вже про 113 об'єктів. Серед них - знаковий для України музей Сковороди у Сковородинівці. Харківщина та Харків щодня зазнають ракетних та артилерійських обстрілів з боку російських військ.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-