Ворог за добу обстріляв сім регіонів України, на Донеччині 11 людей загинули - зведення ВЦА

Ворог за добу обстріляв сім регіонів України, на Донеччині 11 людей загинули - зведення ВЦА

Укрінформ
російські військові минулої доби, 10 серпня, обстріляли сім областей України, у Донецькій області 11 людей загинули.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 четверга, 11 серпня.

У Сумській області вночі ворог вів мінометні обстріли Хотінської, Юнаківської, Середино-Будської громад. Інформація про наслідки уточнюється.

За минулу добу росіяни випустили близько 200 мін і снарядів по територіях Білопільської, Краснопільської, Новослобідської, Сумської, Хотінської громад. Ворог застосовував також стрілецьку зброю. Через обстріли тимчасово без газу залишилися жителі Сумської, Краснопільської та Хотінської громад. Наразі більшість проблем усунута.

У Дніпропетровській області ворог обстріляв Нікопольський, Криворізький, Синельниківський і Дніпровський райони. У Нікопольському районі під обстрілом опинились Нікополь і Червоногригорівська громада.

У Нікополі троє людей загинули, дев'ятеро поранені, серед поранених — 13-річна дитина. У місті пошкоджено понад 40 багатоповерхівок, три школи, магазини, гаражі, автомобілі. Перебито лінію електропередач, понад 6 тисяч людей залишаються без світла. У Нікополі рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованих квартир.

У Червоногригорівській громаді пошкоджено 14 будинків, амбулаторія, стадіон і магазин. Також перебито лінію електропередач. До тисячі людей опинились без світла. Постраждалих немає.

У Синельниківському районі росіяни обстріляли Великомихайлівську громаду. Пошкоджені кілька будинків та млин. Постраждало літнє подружжя. Жінка перебуває у лікарні.

У Криворізькому районі росіяни з "Ураганів" обстріляли Зеленодольську громаду. Спалахнули дві пожежі. Люди не постраждали.

У Дніпровському районі зафіксоване влучання ракети. Дані про наслідки уточнюються.

Сьогодні близько 4:30 війська рф обстріляли Київський район Харкова, пошкоджена одноповерхова офісна будівля, балкони та вікна у житловому домі. Пожеж і постраждалих немає.

У Харківській області росіяни завдавали ударів по Харківському району (у Циркунах спалахнуло 12 пожеж), Чугуївському та Ізюмському районах. За даними екстреної медичної допомоги, за добу постраждала одна людина.

Читайте також: Ворог наступає у напрямках Мар’їнки та Пісків, бойові дії тривають

У Луганській області минулої доби росіяни застосовували авіацію поблизу восьми населених пунктів, розташованих на межі областей. Агресори вели штурм одразу за вісьмома напрямками, але під тиском Збройних сил України відступили. Ще на трьох ділянках бої тривають і дотепер.

У Донецькій області вночі росіяни обстріляли із ракетного комплексу С-300. Пошкоджено щонайменше три приватні будинки. Про постраждалих інформація поки що не надходила.

За добу ворог обстріляв на Донеччині Авдіївку, Красногорівку, Курахове, Бахмут, Мар’їнку, Кам’янку, Карлівку, Олександропіль, Ласточкине. Пошкоджено дві багатоповерхівки, 12 приватних житлових будинків, будівлі Авдіївського коксохімзаводу, магазин, електромережу, службовий автомобіль. За добу по області 11 людей загинули і восьмеро були поранені.

У Миколаївській області вчора ввечері та сьогодні зранку ворог обстрілював село Костянтинівка Первомайської громади. Наслідки уточнюються. Постраждалих немає.

У Баштанському районі вчора з вечора тривали обстріли за межами населених пунктів Широківської громади. Зараз теж тривають обстріли за межами громади. Інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється.

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Минулої доби обстрілів зазнали села Лепетиха і Кавказ. У Березнегуватому через влучання боєприпасів та уламків горіла суха трава на відкритій території. Детальна інформація уточнюється.

У Херсонській області ЗСУ завдають ударів по загарбниках. Зокрема захисники України вдарили по мосту в районі Каховської ГЕС. Також вночі були знищені декілька складів і позицій росіян.

Читайте також: ЗСУ знищили вже близько 43 тисяч російських військових

Минулої доби російські військові продовжували обстріли із танків та артилерії різних калібрів вздовж лінії бойового зіткнення і завдавали авіаційних ударів поблизу громад, які межують із визволеними селами і сусідніми регіонами. Також росіяни вели повітряну розвідку за допомогою БпЛА.

Через бойові дії тривають пожежі на всій території Херсонщини. Масштабна пожежа сталася в районі Чонгара, а перед тим там лунали вибухи.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-