Зеленська: обличчя війни – це не тільки жертви, це і наші герої

Зеленська: обличчя війни – це не тільки жертви, це і наші герої

Укрінформ
Дружина президента України Олена Зеленська наголошує, що обличчями війни, яку розв’язала росія проти України, є не тільки її жертви, а також і герої цієї війни.

Про це Зеленська сказала у вівторок у вечорі в інтерв’ю французькому каналу LCI, передає Укрінформ.

Зокрема, відповідаючи на запитання, вона зазначила, що у війни дуже багато облич, і що це дуже болісно, адже кожна історія трагічна.

“Якщо говорити про такі події, як Оленівка, це жахливо. Для мене обличчя війни — це не тільки наші жертви, але це також наші герої. Їх дуже багато”, - наголосила Зеленська.

Читайте також: Україна воює з потужним ворогом, проти нього потрібні швидкі санкції - Зеленська

За її словами, це кожний, хто пішов на фронт, залишивши свої справи, свою роботу. “В нас багато історій, що надихають. На фронті є художники, музиканти, артисти балету, викладачі, — і всі ці надихаючі історії допомагають нам триматися, коли ми бачимо трагічні історії (...) Цей калейдоскоп величезний і жахливий”, - сказала вона.

На запитання про гумор під час воєнного опору Зеленська зазначила, що українці не полишили сміятися навіть під час війни, навівши при цьому вислів про “сміятися, щоб не плакати” Лесі Українки.

Читайте також: Зеленська - про ситуацію на ЗАЕС: Дивує дуже слабка реакція світу на ядерну загрозу

“Ми звикли, що сміх і жарти допомагають нам триматися і битися. Ми будемо продовжувати битися і продовжувати сміятися”, - сказала Зеленська.

Відповідаючи на запитання щодо шести місяців війни, психологічне та фізичне навантаження, дружина президента відповіла: “Ми зосереджені на тому, що потрібно зробити. Ми повинні добре розраховувати свої сили. Тому, що ми не знаємо, коли це скінчиться. Але ми знаємо, що кожний день наближає нас до перемоги. І кожний вечір закінчується словами: Ми ще на один день ближчі до перемоги”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-