На Сумщині викладачку предмета «Я люблю Україну» судитимуть за виправдання агресії рф

На Сумщині викладачку предмета «Я люблю Україну» судитимуть за виправдання агресії рф

Укрінформ
Завідувачку одного з навчальних закладів Глухова Сумської області, яка викладала предмет "Я люблю Україну", судитимуть за виправдання російської агресії та заперечення злочинів рф.

Про це повідомляє пресслужба Сумської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Глухівським відділом Шосткинської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно завідуючої одного з глухівських навчальних закладів, яка виправдовувала, визнавала правомірною та заперечувала збройну агресію російської федерації проти України, а також заволоділа чужим майном (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тернополянина засудили до трьох років ув'язнення за пропаганду війни

За даними слідства, посадовиця, яка також викладала предмет "Я люблю Україну", з метою схиляння підлеглих до своєї проросійської позиції визнавала правомірними дії окупантів, в тому числі заперечувала факт, що російські військові вбивають, ґвалтують та катують українців. Обвинувачена стверджувала, ніби злочини росіян перебільшуються українськими ЗМІ і взагалі вони є "постановкою".

У прокуратурі також поінформували, що зловживаючи службовим становищем, жінка заволоділа комп’ютерною технікою, яку отримала в службове користування. Її вже звільнено з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-