США виділяють Україні $89 мільйонів на розмінування

США виділяють Україні $89 мільйонів на розмінування

Укрінформ
Уряд США оголосив про виділення Україні багатомільйонного траншу з метою розмінування територій, забруднених мінами й іншими вибухонебезпечними предметами внаслідок російського вторгнення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, поширеному в вівторок, передає Укрінформ.

«Держдепартамент США 9 серпня оголосив про намір виділити фінансування в розмірі $89 мільйонів у 2022 фінансовому році, щоб допомогти уряду України розв’язати нагальні гуманітарні проблеми, пов’язані з вибухонебезпечними залишками війни, спричиненої жорстокою агресією росії», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що ці кошти будуть спрямовані на очищення величезних територій, забруднених мінами, боєприпасами, які не розірвалися, а також саморобними вибуховими пристроями.

Читайте також: росія встановлює на Донбасі міни невибіркового типу – британська розвідка

«Жахливе використання росіянами саморобних вибухових пристроїв у спосіб, який ми бачимо в Україні, раніше асоціювалося лише з ІДІЛ у Сирії. Ці вибухові пастки блокують доступ до родючих сільськогосподарських угідь, затримують зусилля з відновлення, перешкоджають переміщеним громадам повернутися до своїх домівок і продовжують вбивати та калічити невинних українських цивільних»,- підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

Фінансування Сполучених Штатів розраховане на залучення приблизно 100 груп розмінування.

Читайте також: У будинках та дитячих майданчиках: ворог залишає вибухівку на деокупованій Херсонщині

Як повідомлялося, за офіційними оцінками, в Україні забрудненими вибухонебезпечними предметами вважаються близько 160 тисяч квадратних кілометрів. З 1993 року США інвестували понад $4,2 мільярда в безпечне знешкодження протипіхотних мін і вибухових залишків війни у понад 100 країнах і територіях по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-