Безпека та робота у ворожому середовищі: Суспільне оголошує тренінг для журналістів

Безпека та робота у ворожому середовищі: Суспільне оголошує тренінг для журналістів

Укрінформ
Академія суспільного мовлення оголошує відбір на тренінги для журналістів з безпеки та з роботи у ворожому середовищі, що проходитимуть 17-19 серпня й 2-4 вересня у Львові.

Про це повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У межах повномасштабної війни, яка триває в Україні, журналісти стають повноцінними учасниками бойових дій, адже не лише висвітлюють наслідки обстрілів у себе в регіоні, а й часто їдуть знімати бойові дії в регіони на межі зіткнення. Ми вже провели кілька таких тренінгів для журналістів Суспільного. Наразі вирішено розширити групу і запросити до участі не лише працівників Суспільного, а й представників інших українських ЗМІ", - зазначає комітет із посиланням на кураторку навчальних програм АСМ Ярославу Камінську.

Повідомляється, що на тренінгу журналісти вивчатимуть особливості роботи під час війни, головні правила для працівників ЗМІ під час перебування у ворожому середовищі, небезпечних для життя ситуаціях, а також принципи домедичної допомоги.

Згідно з дописом, дату занять - 17-19 серпня чи 2-4 вересня - можна обрати в анкеті. Також організатори наголошують, що на кожну групу припадає по 8 вільних місць, і перевага надаватиметься медійникам, які вже висвітлюють бойові дії або планують такі поїздки.

Держкомтелерадіо інформує, що для участі треба заповнити коротку анкету до 18:00 14 серпня. Проживання, навчання та харчування, включно зі сніданками в готелі, обідами й кава-брейками, забезпечуються коштом організаторів, а проїзд до Львова — коштом учасників.

Загалом зазначається, що це вже п'ята програма Академії, яка реалізується спільно з представництвом «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні за підтримки ФРН.

Читайте також: Японські журналісти в Україні вивчають роботу медіа регулятора під час війни - Нацрада

Академія суспільного мовлення — навчальний центр із хабами в Києві та Одесі, створений під егідою Суспільного мовника України. Створює навчальні програми за участі тренерів європейських медіашкіл та міжнародних організацій, таких як Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action, CFI, IREX, UN Women, Council of Europe Office in Ukraine, а також українських медіатренерів. Проводить семінари і тренінги для журналістів та медіаменеджерів, організовує навчальні тури до європейських суспільних мовників та суспільних мовників США, стратегічні та фасилітаційні сесії, консультації європейських медіаекспертів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-