Кабмін спростив реалізацію інвестиційних проектів, які стартують від €20 мільйонів

Кабмін спростив реалізацію інвестиційних проектів, які стартують від €20 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів спростив розробку і реалізацію інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в межах програми "інвестняня".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Кабінет Міністрів України підтримав постанову про зменшення нормативно-правового тиску на заявників, які розробляють інвестиційні проекти зі значними інвестиціями, а також на інвесторів", - зазначається в повідомленні.

Йдеться про проєкти із сумою фінансування від 20 млн євро і тривалістю реалізації до 5 років, які втілюються за підтримки так званих “інвест-нянь” та охоплюють сфери переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшого збагачення, поводження з відходами, транспорту, логістики, освіти, охорони здоров'я тощо.

Документ передбачає: спрощення підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проєкту. Змінюється підхід до відображення юридичного, соціального, організаційного аспекту реалізації проєкту. Це дозволить зменшити навантаження на ініціаторів та пришвидшити отримання фінансування. Також передбачається ініціація інвестиційних проєктів через інститути спільного інвестування.

Читайте також: Україна потребує спільних підприємств та інвестицій у сфері ВПК - Резніков

Заявниками, які готують такі інвестиційні проєкти, тепер можуть бути інститути спільного інвестування. Така форма фінансування передбачає перерозподіл вкладень інвесторів спеціалізованими фондами. Цей формат привабливий для підприємців, адже дозволяє вигідно спрямувати їхні фінансові потоки. А також пришвидшити розгляд проєктів, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями. За умови, що кредитний договір вже підписаний, строк оцінки інвестиційних проєктів становить 45 днів.

Як повідомлялося, механізм “інвест-нянь” має дуже важливе значення для відновлення України. Інвестори можуть на вигідних умовах профінансувати такі інфраструктурні проєкти, як будівництво заводів, терміналів, нових освітніх об'єктів, рекреаційних зон тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-