Ворог за добу обстріляв шість регіонів та скуповує особисті дані на Херсонщині  - зведення ВЦА

Ворог за добу обстріляв шість регіонів та скуповує особисті дані на Херсонщині - зведення ВЦА

Укрінформ
російські загарбники упродовж минулої доби, 8 серпня, здійснили обстріл шести регіонів України, у Херсонській області в обмін на рублі збирають особисті дані населення.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 вівторка, 9 серпня.

У Дніпропетровській області вночі ворог обстріляв Нікопольський і Синельниківський райони. У Нікополі одна людина через обстріли госпіталізована. Пошкоджено кілька житлових будинків, на трьох підприємствах пошкоджені цехи, майстерні, адміністративні будівлі і транспорт. У Синельниківському районі під обстріл потрапила Великомихайлівська громада. Є руйнування у багатоквартирному будинку. За попередніми даними, без постраждалих.

Вночі росіяни обстріляли Харків у районі Олексіївки, пошкоджено фасадну частину однієї будівлі, постраждалих немає. В Індустріальному районі Харкова снаряд впав на відкритій території. Пошкоджено електроопору і трамвайні рейки.

У Харківській області загарбники обстрілювали Богодухівській, Лозівський, Чугуївський, Харківський райони. За добу по області троє людей постраждали.

У Луганській області за минулу добу Збройні сили України зупинили 10 спроб ворога штурмувати міста і села на межі з Донеччиною. Поблизу восьми населених пунктів намагалася працювати авіація рф. Вночі росіяни завдали ракетного удару, здійснили дві спроби танкових атак, били по населених пунктах з мінометів.

Читайте також: Через примусову мобілізацію шахти Луганщини опинились на межі закриття - Гайдай

У Донецькій області вночі і зранку війська рф обстрілювали Мар'їнську громаду, зокрема Красногорівку, є поранені. Також росіяни здійснили ракетний удар по селищу Костянтинопільське Курахівської громади, зруйновані будівлі сільгосппідприємства. Під вогнем ворога за минулу добу перебували Костянтинівка, Авдіївка, Бахмут, Красногорівка, Соледар, Часів Яр, Іванівка, Іванівське, Карлівка, Старий Комар, Первомайське, Піски. Пошкоджені дві багатоповерхівки, 41 приватний будинок, поліцейська станція. За добу по області троє людей загинули і 19 дістали поранень. Триває обов'язкова евакуація населення.

У Миколаївській області під постійними ворожими обстрілами перебувають населені пункти Галицинівської громади. Вчора упродовж дня зазнало обстрілів село Галицинове. Сьогодні зранку під обстрілами опинилось село Лимани, влучання були переважно по околицях. Наслідки уточнюються.

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Вночі обстрілів зазнало смт Березнегувате, пошкоджено житлові будинки. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється.

У Херсонській області ситуація залишається напруженою, бойові дії тривають у всіх громадах, стабільно критичною є ситуація у Бериславському і Каховському районах. Багато сіл росіяни знову обстріляли з різних видів зброї. російські війська намагаються повернути втрачені позиції, але безрезультатно.

Загарбники збільшили кількість "пунктів допомоги" для збору особистої інформації про жителів Херсонщини. Також росіяни видають від 4 до 10 тисяч рублів дітям,і пенсіонерам теж в обмін на паспортні дані.

Читайте також: У Херсонській облраді видачу російських автономерів назвали примусовою паспортизацією

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-