Зеленський провів розмову з Клінтоном

Зеленський провів розмову з Клінтоном

Фото
Укрінформ
Володимир Зеленський подякував експрезиденту США Біллу Клінтону за особисту підтримку України.

Про це Президент України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вдячний 42-му Президенту США Біллу Клінтону за розмову та особисту підтримку нашої держави!», - написав Володимир Зеленський.

Він наголосив: надзвичайно важливо, щоб суспільства, де свобода й демократія є базовими цінностями, не втрачали відчуття актуальності війни в Україні.

В Офісі Президента зазначили, що глава держави подякував за всебічну підтримку з боку США на різних рівнях, а також за особисту підтримку України від Білла Клінтона та його дружини, зокрема за участь у Саміті перших леді та джентльменів.

«США допомагають нам не дати росії заморозити цей конфлікт. А це саме те, чого прагне росія. Ми добре знаємо, що відбувається із «замороженими конфліктами». Це розтягується на роки, десятки років. Ми не можемо цього допустити», – сказав Володимир Зеленський, наголосивши на важливості подальшого посилення санкцій проти рф.

Він також закликав Білла Клінтона використати особистий авторитет для привернення уваги світової спільноти до обстрілів і мінування Запорізької АЕС та ядерного терору росії.

«Для нас дуже важливо, щоб суспільства, де свобода й демократія є базовими цінностями, не втрачали відчуття актуальності війни в Україні. Саме тому такі розмови як ця, є для нас дуже корисними», – заявив Президент України.

Читайте також: Експрезиденти США Клінтон і Буш-молодший висловили підтримку Україні

Окрім того, Зеленський розповів про оборонні потреби нашої держави. Співрозмовники також обговорили участь у майбутніх міжнародних заходах.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський подякував американцям та главі Сполучених Штатів Америки Джо Байдену за виділення Українській державі чергового пакета безпекової підтримки в розмірі $1 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-