Наразі є всі шанси забезпечити ритмічність морського експорту - Президент

Наразі є всі шанси забезпечити ритмічність морського експорту - Президент

Укрінформ
Міжнародні партнери мають не допустити будь-які намагання російської федерації зірвати морський експорт продовольства.

Про це Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє Укрінформ.

"Продовжується реалізація зернової експортної ініціативи. Сьогодні вперше з 24 лютого вийшов завантажений корабель із порту "Південний". Наразі є всі шанси, щоб забезпечити ритмічність такого експорту. Проте ключове – це, як і в попередні дні, здатність партнерів не допустити будь-яких намагань росії зірвати експорт і знову загострити світову продовольчу кризу", – зазначив Президент.

Глава Української держави нагадав, що морський експорт вдалося поновити, перш за все, завдяки українським військовим, які захистили акваторію.

Читайте також: Україна гарантує стабільність експорту зерна, якщо рф не порушуватиме угоди - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня вийшов другий караван з українським продовольством – три судна з Чорноморська та ще одне з Одеси. На борту балкерів Star Helena, Glory, Riva Wind та танкера Mustafa Necati - майже 170 тис. тонн агропродукції.

Сьогодні, 8 серпня, уперше з 24 лютого з порту «Південний» вийшло судно з українським продовольством – балкер Sacura, який прямує до Італії. Також з порту «Чорноморськ» в Нідерланди вийшов балкер Arizona. На борту обох суден - 60 тис. тонн агропродукції.

Фото: CNN Turk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-