Луческу: «Штурм» може відігратися, але, сподіваюся, «Динамо» не дозволить

Луческу: «Штурм» може відігратися, але, сподіваюся, «Динамо» не дозволить

Укрінформ
Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу поділився очікуваннями від протистояння з футболістами австрійського «Штурма» у матчі у відповідь третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

Як повідомляв Укрінформ, у першому поєдинку у польському місті Лодзь кияни перемогли з рахунком 1:0.

За словами наставника «біло-синіх», динамівцям буде складно вдруге поспіль грати повторну зустріч на чужому полі, а якщо пройдуть далі, перший поєдинок із /скоріш за все/ португальською «Бенфікою» теж проводитимуть вдома.

«Ми грали з «Фенербахче» перший матч вдома, тепер зі «Штурмом», і якщо пройдемо далі, зіграємо з «Бенфікою» теж вдома. Це неправильно, адже суперники мають можливість зіграти на своєму полі 120 хвилин (за нічийного результату в основний час, - прим. Ред.), а у нас такого шансу немає - це ще одна складність для нас. Дійсно, 1:0 - це не так багато, «Штурм» може відігратися, але, сподіваюся, до цього не дійде», - цитує Луческу пресслужба ФК «Динамо».

Румунський фахівець також зауважив, що його підопічним буде дуже важко й через те, що поруч з футболістами немає їхніх сімей, які через російське вторжнення перебувають в Україні, Румунії, Польщі...

«Ми маємо грати ці матчі, але так само футболісти мають бачити свої родини та дітей, проводити з ними час, але вони не мають такої можливості - ось це найважче. Вони мають продовжувати грати матчі, бо це їхня професія, мають досягати результатів, адже багато що залежить від того, що гравці показуватимуть на футбольному полі. Ми змушені виступати не на своєму стадіоні, без підтримки українських уболівальників. Ми проводимо заняття на тому ж самому полі, де тренується близько 200 дітей. Але ми маємо посміхатися, адже життя продовжується. Крім того, ми майже позбавлені можливості робити трансфери. Кілька наших гравців залишили команду, зокрема, Вербич, де Пена, Вітіньйо та інші, тож ми продовжуємо тренуватися групою, яка залишилася та розраховувати на випускників динамівської академії. В нашій команді зараз усі українці плюс поляк Томаш Кендзьора, у якого дружина - українка, і вона вирішила залишитися в Україні, що для нас добре (посміхається)», - підсумував Мірча Луческу.

Читайте також: «Динамо» увійшло до топ-10 історичного рейтингу футбольних клубів Європи

Поєдинок «Динамо» - «Штурм» пройде 9 серпня, на арені «Грац-Лібенау» у Граці. Початок - о 21.30.

Переможець протистояння за сумою двох матчів вийде в раунд плей-офф Ліги чемпіонів, де 16/17 та 23/24 серпня зіграє з найкращою командою пари «Бенфіка» (Португалія) - «Мітьюлланд» (Данія). Невдаха потрапить до групового етапу Ліги Європи УЄФА.

Фото: fcdynamo.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-