На Харківщині за добу евакуювали понад 800 людей

На Харківщині за добу евакуювали понад 800 людей

Укрінформ
На Харківщині з тимчасово захоплених громад через селище Печеніги сьогодні евакуювали понад 800 людей.

Про це повідомила у Фейсбуці координатор евакуації населення по Харківщині чеської громадської організації Helping to leave Діна Уріх, передає Укрінформ.

«Сьогодні 800+», - написала Уріх.

Водночас Борівська селищна рада, мешканці якої також використовують цей коридор для виїзду на підконтрольну Україні територію, повідомила у Телеграмі, що серед евакуйованих близько 80 людей – тяжкохворі та особи з інвалідністю.

«Всього коридором було евакуйовано 809 людей, з них близько 80 – у тяжкому стані (лежачі хворі, інваліди). Серед евакуйованих є і мешканці Борівщини, які наважилися на цей важливий крок, усвідомлюючи небезпеку, яка очікує як у випадку продовження окупації, так і з початком звільнення території громади Збройними силами України», - зазначили в селищній раді.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 42 населені пункти, на Харківщині знищили 10 гектарів пшениці

Як повідомляв Укрінформ, починаючи з 30 травня громадські організації Eventroom, Kharkiv Help, Help me Kharkiv, «Незламний Харків», ETOC, Helping to leave за підтримки влади та Червоного Хреста організовують виїзд населення із захоплених громад Харківської області через селище Печеніги.

8 серпня відбулася вже 11-та евакуація.

Фото: Телеграм Олега Синєгубова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-