Канцлер Німеччини виключає можливість запуску Nord Stream 2

Канцлер Німеччини виключає можливість запуску Nord Stream 2

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц і уряд навіть не розглядають можливість запуску наразі в експлуатацію трубопроводу «Північний потік-2».

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу 8 серпня, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, він виключає таку можливість», - заявив Гебештрайт на запитання, чи виключає федеральний канцлер ФРН можливість застосування газогону в разі скрутної ситуації з газом.

Речник нагадав, що «Північний потік-2» як газопровід не був сертифікований і не буде сертифікований в даний момент, а отже - не буде використаний.

Читайте також: росія може будь-коли забрати турбіну для Nord Stream 1 — Шольц

При цьому Гебештрайт підтвердив, що за оцінкою влади, Німеччина стоїть перед складними місяцями через скорочення росією постачання газу. Але, запевнив він, вживаються заходи для мінімізації негативних наслідків.

Речник підкреслив, що попри все Німеччина та міжнародні партнери вважають запроваджені санкції проти кремля правильними, відмовлятися від них не збирається і що Берлін твердо стоїть на боці України.

Представниця Мінекономіки Анніка Айнгорн додала, що з німецької точки зору, «було б абсолютно можливим постачати зараз більше газу трубопроводом «Північний потік-1», а з іншого боку, можливо перевезти цю турбіну в росію». «Ні те, ні інше не відбувається, тож ми бачимо чисто політичну мотивацію, а не технічні підстави», - підкреслила Айнгорн.

Читайте також: Майже три чверті німців - за енергетичну незалежність від росії

У Мінекономіки повідомили, що газосховища заповнюються та вже заповнені на понад 70%. Газ надходить із Норвегії, Нідерландів і «в дуже малих обсягах» – з росії.

Як повідомлялося, скандальний газогін «Північний потік-2» було добудовано попри санкції та перешкоди на початку осені минулого року. Сертифікація його була зупинена 22 лютого, після рішення москви визнати так звані «л/днр». Останніми днями про те, що Німеччина, мовляв, вирішила би питання дефіциту газу, заявляли в кремлі, ексканцлер Гергард Шредер і керівники низки регіонів на півночі ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-