Ще одна працівниця Запорізької АЕС постраждала від російських обстрілів

Ще одна працівниця Запорізької АЕС постраждала від російських обстрілів

Укрінформ
На Запорізькій АЕС внаслідок обстрілів росіян постраждала ще одна працівниця.

Про це в Телеграмі повідомляє Енергоатом, передає Укрінформ.

"Українські атомники продовжують зазнавати серйозних поранень через обстріли російськими військовими найбільшої в Європі Запорізької АЕС та Енергодару, які значно посилились останніми днями. Так, внаслідок ворожого вогню у прибережній зоні вчора, 7 серпня, орієнтовно о 15:30 працівниця ЗАЕС Юлія Янжула отримала проникне осколкове поранення грудної клітини", - йдеться в повідомленні.

Жінка перебуває в реанімації енергодарської міської лікарні.

Читайте також: росіяни посилюють тиск на персонал Запорізької АЕС - президент Енергоатому

В Енергоатомі підкреслили, що постійні обстріли ЗАЕС та її міста-супутника Енергодар призводять не лише до значних пошкоджень станції, що вже є безпрецедентним актом ядерного тероризму, а й до постійної загрози життю і здоров’ю працівників Запорізької АЕС та місцевих жителів.

«Однак попри це український персонал станції продовжує працювати, у нелюдських умовах виконуючи всі заходи для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки не лише нашої держави, а й усього світу», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Запорізька АЕС продовжує працювати із ризиком для її безпечного функціонування

Як повідомлялося, 6 серпня російські військові знову обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Ракети влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Внаслідок вибухів отримав осколкове поранення один працівник ЗАЕС.

5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. Тоді зафіксували три вибухи біля промислового майданчика і три влучання на майданчик станції.

За даними Енергоатома, ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-