росіяни посилюють тиск на місцеве населення на захоплених територіях – розвідка

росіяни посилюють тиск на місцеве населення на захоплених територіях – розвідка

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях російські війська посилюють тиск на місцевих мешканців, загарбники з числа кримінальних в'язнів влаштовують терор.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

Так, за даними розвідки, у Великому Бурлуку Харківської області окупаційною адміністрацією здійснюється тиск на місцевих підприємців з метою змусити їх до отримання паспортів рф та перереєстрації відповідно до російського законодавства.

У багатьох населених пунктах загарбники погрожують закрити та націоналізувати підприємства. Також буде вводитися щомісячний “податок” на кожен автомобіль підприємств у розмірі 5000 рос. рублів.

Водночас після прибуття в Балаклію нового батальйону загарбників, зокрема з числа мобілізованих у рф колишніх кримінальних в’язнів, різко зросло агресивне ставлення до місцевого населення, жорстокість та аморальна поведінка загалом.

Читайте також: На Херсонщині загарбники погрозами змушують віддавати дітей у російські школи

Крім того, продовжуються конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто зачіпають цивільне населення. Так, на захопленій території Запорізької області у результаті такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів. А в Зеленопіллі загарбник у стані алкогольного сп'яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт.

На захопленій території Херсонщини, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах, констатували в розвідці.

Як повідомлялося, російські загарбники оточили з двох боків Антонівський міст на Херсонщині, місцевим жителям радять триматися від цього району подалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-