Загарбники обстріляли околиці Донецька: пошкоджені будинки та електропостачання

Загарбники обстріляли околиці Донецька: пошкоджені будинки та електропостачання

Фото
Укрінформ
росіяни продовжують інтенсивні обстріли в околицях Донецька: сьогодні, 8 серпня, під вогнем опинилися Мар’їнська, Авдіївська та Очеретинська громади.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграміповідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«У Мар’їнській громаді сьогодні зранку під обстрілами Красногорівка – пошкоджено 5 житлових будинків, комунальне підприємство та кондитерський цех. У Максимільянівці пошкоджено 1 будинок, у Мар’їнці – поранено 1 людину», - написав очільник області.

Він зазначив, що вночі російські загарбники обстріляли селище Очеретине – пошкоджено чотири будинки та електропостачання. Також у громаді були обстріляні населені пункти Ласточкине, Піски та Первомайське. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Читайте також: Загарбники обстріляли сім населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини

Під ранок ворог обстріляв також стару частину Авдіївки з «Градів», а пізніше – завдав авіаудару по місту. Обсяги руйнувань встановлюються.

«У Бахмутському районі гучно було в селах Світлодарської та Соледарської громад. Наразі відомо про 1 поранену людину у Яковлівці. Також уночі росіяни ударили по Краматорську – інформації про постраждалих та пошкодження немає», - констатував Кириленко.

Він запевнив, що російські злочини ретельно фіксуються, і за все агресор буде відповідати.

Кириленко оприлюднив світлини, на яких можна побачити результати ворожих обстрілів - зруйновані будинки, вирви від потужних вибухів, скошені дерева.

Своєю чергою у поліції області додали, що російські військові за добу завдали 28 ударів, найбільше влучень було по Авдіївці та Бахмуту.

“Поліцейські фіксують наслідки обстрілів. Є вбиті та поранені цивільні жителі. Авіаракетними та артилерійськими ударами знищено житлові будинки, виробничі потужності та комунікації. Окупанти завдали 28 ударів по 16 населених пунктах”, - ідеться в повідомленні.

Найбільше влучень зафіксовано по Авдіївці – сім, Бахмуту – шість. Також від обстрілів постраждали Селидове, Вугледар, Краматорськ, Слов’янськ, Мар’їнка, Соледар, Нью-Йорк, Опитне, Карлівка, Вишневе, Євгенівка, Новоукраїнка, Максимільянівка, Північне.

Читайте також: росія встановлює на Донбасі міни невибіркового типу – британська розвідка

На Донеччині росіяни застосували по житловому сектору некеровані авіаційні ракети, артилерію, реактивні системи залпового вогню “Град” і “Смерч”.

За добу зруйновано та пошкоджено 47 цивільних об’єктів: 34 житлових будинки, коксохімічний завод, автобазу, садове товариство, електропідстанцію.

Наразі правоохоронцями порушено кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: росіяни обстріляли вісім областей і мінують Херсонщину – зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 7 серпня, російські військові вбили п'ятьох і поранили 17 цивільних осіб на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-