росія тримає у Чорному морі чотири носії ракет «Калібр» та п'ять у Середземному - ВМС

росія тримає у Чорному морі чотири носії ракет «Калібр» та п'ять у Середземному - ВМС

Укрінформ
російські загарбники продовжують тримати на бойовому чергуванні у Чорному, Азовському та Середземному морях корабельну групу в складі 13 надводних кораблів.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 8.08.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні чотири ворожі носії оперативно-тактичних ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети; у Середземному морі – п’ять носіїв ОТР «Калібр», в Азовському морі контролюють морські комунікації до чотирьох кораблів і катерів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах росії прохід Керченсько-Енікальською протокою завершили: у Чорне море – 16 суден, в тому числі одне судно продовжує рух у напрямку протоки Босфор; в Азовському морі – 14 суден, але жодне з суден не рухалося з протоки Босфор.

У ВМС констатували, що росія, включаючи систему автоматичної ідентифікації (AIS) на громадянських судах в акваторії Азовського моря, продовжує руйнувати Міжнародну конвенцію про охорону життя людини на морі 1974 р. (SOLAS).

Читайте також: У Чорному морі росія тримає чотири кораблі з 24 ракетами «Калібр»

Як повідомлялося, упродовж 6 серпня морпіхи знищили на Донецькому напрямку близько 15 російських військових та ворожий склад з боєприпасами.

Захисники України з 24 лютого по 7 серпня ліквідували близько 42 тис. 200 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-