росія готується до посилення репресій у Криму - Чубаров

росія готується до посилення репресій у Криму - Чубаров

Укрінформ
Позбавлення професійного статусу трьох адвокатів, які багато років захищали в Криму активістів, що переслідуються з політичних мотивів, свідчить про підготовку росії до подальшого посилення репресій на окупованому півострові.

Таку думку висловив у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"Очевидно, що це не лише помста російських окупантів адвокатам - кримським татарам, а й підготовка до проведення у Криму ще більш масштабних репресій проти корінного кримськотатарського народу", - зазначив Чубаров.

За його словами, для окупованого рф Криму, де лише одиниці з числа адвокатів наважуються захищати політв'язнів, більшість із яких є кримськими татарами, це дуже відчутний удар зі сторони російських загарбників.

Читайте також: У Севастополі окупанти замінили парад для моряків на змагання зі стрибків у море

Адвокат Микола Полозов назвав такі дії окупаційної "влади" реакцією на активну роботу юристів із захисту представників корінного народу України - кримських татар, повідомляє "Кримська солідарність".

"Деактивуючи кримських адвокатів, окупаційна влада прагне вибити ґрунт із-під ніг у тих, хто ще готовий до мирного опору, хто не прийняв окупацію та її наслідки", - вважає Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, адвокатська палата Чеченської Республіки позбавила кримських адвокатів Лілю Гемеджі, Рустема Камілєва і Назіма Шейхмамбетова професійного статусу. Юристи не зможуть брати участь у кримінальних справах та не мають права складати іспит на повторне набуття статусу протягом цілого року.

Читайте також: Ташева нагадала Шредеру, що Крим ніколи не був «русским»

За даними Кримської правозахисної групи, щонайменше 127 громадян України перебувають у місцях позбавлення волі в рамках політично мотивованого та/або релігійного кримінального переслідування в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-