Оголосили підозру ще одному керівнику «самооборони Криму»

Оголосили підозру ще одному керівнику «самооборони Криму»

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командиру так званої 7-ої роти незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за сприяння російській федерації в окупації Кримського півострова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що в лютому 2014 року фігурант був призначений загарбниками командиром так званої 7-ої роти «самооборони Криму», яка незаконно діяла на території півострова, та разом із «підлеглими» брав участь у захопленні і блокуванні адміністративних будівель у Сімферополі, а також блокуванні військових частин Збройних сил України.

Крім того, за даними слідства, зловмисник координував роботу щодо будівництва та функціонування блокпостів у місті.

Під керівництвом підозрюваного учасники незаконного збройного формування забезпечували проведення незаконного референдуму, здійснюючи спостереження і патрулювання на «дільницях».

Зловмисник був нагороджений представниками окупаційної адміністрації рф у Криму медалями «За повернення Криму», «За захист Криму» та іншими псевдонагородами.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру п’ятьом колаборантам на сході України

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування щодо керівника 4-ої роти «самооборони Криму», який підозрюється у вчиненні низки тяжких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-