Єврокомісія та ФРН ініціюють восени масштабну конференцію з відновлення України

Єврокомісія та ФРН ініціюють восени масштабну конференцію з відновлення України

Укрінформ
Восени Єврокомісія разом із Німеччиною мають намір провести масштабну конференцію з відновлення України із залученням найвизначніших організацій та фахівців у цій сфері, що дозволить перетворити повоєнну відбудову України у знакову подію для цілого покоління європейців.

Про це сьогодні під час міжнародної конференції з відновлення України у Лугано (Швейцарія) заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Крім нашої власної експертизи, ми хотіли б залучити також зовнішній досвід й пораду. Саме тому ми з канцлером (Німеччини – ред.) Олафом Шольцом, у дуже тісній взаємодії з нашими міжнародними партнерами, після літа організуємо міжнародну конференцію високого рівня. Ми хочемо зібрати разом найяскравіші уми та провідних глобальних фахівців у процесах відновлення. Ми ніколи раніше не робили цього в такому обсязі, тож ми можемо зробити так, що це стане справою покоління. Ми маємо величезну можливість і маємо скористатися нею», - наголосила президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що Україна потребуватиме мужності у проведенні реформ, які мають відбуватися поряд із притоком інвестицій. За її словами, масштаби вже завданих руйнувань є жахливими, та їх ціна зростає з кожним днем цієї безглуздої війни. Україна повинна буде турбуватися про відновлення зруйнованого, але також про розв'язання соціальних питань, піклуватися про тих громадян, які повертатимуться додому із закордону. Саме Україна має відновити впевненість бізнесу, щоб додати зовнішній капітал. Вона має підвищити стандарти життя для своїх громадян та продовжити рух вперед до Європейського Союзу.

«Виклики є величезними, без питань. Але вони не є нездоланними. Після цієї війни Україна може постати більш сильною та більш сучасною країною», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Платформа відновлення України поєднає реформи та інвестиції – фон дер Ляєн

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-