Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні

Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні

Укрінформ
5 липня, 14:00 - брифінг на тему: «Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Сергій Братчук - речник керівника Одеської ОВА (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Одещині ліквідовують наслідки ракетного обстрілу будинку та бази відпочинку в курортній Сергіївці

Жителів дев'ятиповерхового будинку в курортній Сергіївці, зруйнованого ракетними ударами військ рф, розселено в інших будинках, надано також матеріальну й медичну допомогу родинам загиблих та поранених. Фахівці спеціального штабу, створеного для ліквідації наслідків обстрілу, також обстежують сусідні будинки, щоб визначити потреби їх жителів.

Про це повідомив 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні» у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Після завдання ракетного удару по житловому будинку та базі відпочинку військова адміністрація створила обласний штаб у складі фахівців більшості департаментів для надання невідкладної підтримки тим, хто постраждав від ракетного обстрілу, а також для обстеження сусідніх будівель, щоб визначити потреби людей, в тому числі обсяги ремонтно-відновлювальних робіт. Тим родинам, де є загиблі чи поранені, надали відповідну матеріально-фінансову і медичну допомогу, людей розселили в інші приміщення», - зазначив Братчук.

За його словами, вирішується також із власниками зруйнованої бази відпочинку, яку буде надано їм допомогу.

Водночас, речник ОВА констатував, що не всі жителі регіону дотримуються вимог під час сигналів протиповітряної оборони, є й такі, що ходять купатися на морські пляжі, всупереч мінній небезпеці.

«Найгірше, що деякі дорослі беруть і дітей з собою, - наголосив Братчук, - і роблять селфі біля моря, поряд з табличками «Стій, заміновано!». Якщо дуже хочеться відпочити біля моря, краще вже відвідувати ті заклади, які подбали про безпеку людей, в тому числі є басейни на їхніх територіях".

Речник ОВА додав, що триває в режимі 24/7 контрдиверсійна робота: буквально днями співробітниками Сил оборони притягнуті до суворої відповідальності ще два колаборанти, які пішли на співпрацю з ворогом. «Про деяких фігурантів кримінальних справ, по яких ще не завершені розслідування, повідомимо пізніше», - запевнив Братчук.

Як повідомлялося, обласна прокуратура відкрила провадження за фактами масованого ракетного обстрілу курортного селища Сергіївка в Одеській області, який стався у ніч проти 1 липня, під час якого були порушені закони та звичаї війни, поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Жертвами обстрілу стали 21 людина і 39 осіб поранено, в тому числі діти.

Загарбники не спроможні висадити морський десант на Одещині – речник ОВА

Корабельне угруповання рф у Чорному морі продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині, але у ворога немає ні сил, ні можливостей, щоб здійснити масштабну десантну операцію на узбережжя.

Про це заявив 5 липня речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Наслідки ракетних ударів рф по Одесі, безпекова ситуація в регіоні» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Корабельне угруповання рф у складі трьох надводних кораблів-ракетоносців і двох субмарин продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині. Час від часу до них долучаються два-три великі десантні кораблі, імітуючи готовність до певних атакуючих дій. Насправді ризику висадки на узбережжі морського десанту, як ми пересвідчились, не існує», - зазначив Братчук.

За його словами, активної підготовки до такої військово-морської операції не спостерігаємо, бо наразі у ворога для цього немає ні можливостей, ні достатніх умов.

"Більш того, я переконаний, - акцентував речник ОВА, - що таких умов і не буде, щоб висадитись на узбережжі й найближчим часом. Оскільки підрозділи ворога відкинуті більш як на 100 кілометрів від нашого острова Зміїний, що є частиною Ізмаїльського району, і зараз острів перебуває під вогневим контролем ЗСУ».

Ворожим військам, зазначив Братчук, залишається хіба що обстрілювати мирне населення України крилатими ракетами з тимчасового захопленого Криму та запускати ракети застарілих радянських зразків з літаків-ракетоносців з-за меж України.

Ситуація у прикордонних районах Одещини, що межують з невизнаним Придністров’ям, цілком під контролем Сил оборони України - другого фронту тут не буде, підсумував Братчук.

Як повідомлялося, 2 липня Збройні сили України «допомогли» російським загарбникам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з українського острова Зміїний.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-