Платформа відновлення України поєднає реформи та інвестиції – фон дер Ляєн

Платформа відновлення України поєднає реформи та інвестиції – фон дер Ляєн

Укрінформ
Уряд України разом із Європейською комісією створюють широку платформу з відновлення України, яка поєднає реформи й інвестиції та дозволить всім, кому небайдуже її майбутнє, долучитися до побудови сильної, незалежної та вільної країни.

Про це сьогодні під час міжнародної конференції з відновлення України у Лугано (Швейцарія) заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як щойно зазначив Президент Зеленський, завдання, що стоїть перед нами, є колосальним. Ми всі хочемо підтримати та відбудувати Україну. Це відповідає нашим інтересам і це є нашим моральним обов’язком. Саме тому Європейська комісія запропонувала уряду України створити платформу відновлення, скласти мапу інвестиційних потреб, скоординувати дії спрямувати ресурси, безумовно, за підтримки амбітного плану реформ. Ця платформа буде місцем для формування стратегічного орієнтації та пріоритетів у відновленні, що буде спрямованим у майбутнє», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що ці зусилля дозволять Україні рухатися до майбутнього, у напрямку до досягнення кліматичної нейтральності, прискорювати цифрову еру, будувати сучасну та соціально орієнтовану ринкову економіку, де жодна людина не буде почуватися покинутою. Ця нова система має забезпечити також стійку безпеку й оборону. Все це матиме в основі сильну систему державного управління, для побудови якої Єврокомісія готова передати весь свій величезний досвід.

«У цьому Україна матиме роль лідера. Всі наші дії будуть надихатися, рухатися намірами та бажаннями народу України, - це є дуже важливим. Платформа з’єднає разом країни, інституції, приватний сектор, громадянське суспільство, наших партнерів з усього світу, від Швейцарії до Сполучених Штатів, європейські та міжнародні організації, від ЄБРР до Європейського інвестиційного банку, від МВФ до Світового банку. І, безумовно, залучатиме бізнес та бізнес-асоціації з усіма їхніми «ноу-хау», оскільки такий досвід зараз дуже потрібний», - сказала президент Єврокомісії.

Вона зазначила, що під час Всесвітнього економічного форму в Давосі разом із Прем’єр-міністром України Шмигалем могла бачити щирий інтерес великих компаній та бізнесу до процесів відновлення

«Нещодавно в Давосі ми з Прем’єр-міністром Шмигалем бачили щирий інтерес компаній та підприємців до відновлення України. Платформа, що створена спільними зусиллями уряду України й Європейської комісії, буде відкритою для кожного, кому небайдужа Україна та її майбутнє, та надасть представника бізнесу тверду впевненість у тому, що їхні кошти використовуватимуться максимально ефективно та для доброї справи», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Економіці України потрібна потужна фінансова підтримка – Шмигаль

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Фото: @vonderleyen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-