Початок конференції щодо відновлення України у Лугано

Початок конференції щодо відновлення України у Лугано

Укрінформ
5 липня, 13:00 - брифінг на тему: «Початок конференції щодо відновлення України у Лугано».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Марія Мезенцева - народна депутатка України, Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

США і Туреччина планують допомогти Україні у відновленні Харківщини – депутат

Сполучені Штати Америки та Турецька Республіка мають намір допомогти Україні у відновленні Харківщини.

Про це народний депутат від "Слуги народу", заступниця голови Комітету ВР з питань інтеграції України до Європейського Союзу, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева повідомила під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Деякі країни-партнери вже визначилися з тими регіонами, які вони би хотіли відновлювати. Наприклад, моя рідна Харківщина отримуватиме допомогу з відновлення від Сполучених Штатів Америки, а також Туреччини", – поінформувала Мезенцева.

Вона також зазначила, що під час війни Харківщина отримала велику гуманітарну допомогу від Швейцарії.

Як повідомлялося, представники понад 40 країн світу і близько 20 міжнародних організацій схвалили декларацію в Лугано про підтримку України на шляху відновлення після військової агресії російської федерації. Міжнародна конференція з відновлення України проходила у швейцарському Лугано 4-5 липня.

У кожному порядку денному ВР будуть євроінтеграційні документи – депутат

У кожному порядку денному Верховної Ради будуть євроінтеграційні законодавчі акти; реально до кінця року ухвалити 30 законів.

Про це народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань інтеграції України до Європейського Союзу, голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповіла під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"У нас є намір ухвалити 80 законів до кінця року, але реалістична цифра – 30. Парламент не буде зупинятися у своїй роботі. Кожне голосування в Раді, кожен порядок денний матиме євроінтеграційні документи", – зазначила депутат.

Мезенцева уточнила, що парламент має визначену робочу мапу спільно з офісом віцепрем‘єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Парламентарій наголосила, що євроінтеграційний парламентський комітет щотижня працює над опрацюванням законопроєктів, необхідних для інтеграції України до ЄС.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що, попри розв’язану росією війну, Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Згодом віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що статус кандидата в члени ЄС для України наданий Європейською радою без умов, проте виконання попередніх семи рекомендацій Європейської комісії необхідні для початку переговорів щодо повноправного членства.

Також Стефанішина заявила, що влада планує проголосувати у Верховній Раді до кінця року понад 30 законопроєктів у межах євроінтеграції України.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-