Воєнні злочини. Робота національної поліції під час воєнного стану

Воєнні злочини. Робота національної поліції під час воєнного стану

Укрінформ
5 липня, 14:15 - брифінг на тему: «Воєнні злочини. Робота національної поліції під час воєнного стану».

Організатор: Міністерство внутрішніх справ України.

Спікер: Альона Матвєєва - речниця МВС.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:45 5 липня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У МВС повідомили про кількість проваджень за фактами мародерства, розкрадання гумдопмоги і колабораціонізму

Слідчими Національної поліції за період дії воєнного стан відкрито майже 20 тис. кримінальних проваджень за фактами мародерства.

Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Протягом воєнного стану розпочато досудове розслідування в майже 20 тисяч кримінальних провадженнях за так зване «мародерство». Повідомлено про підозру 4303 особам, до суду скеровано 4984 кримінальних проваджень”, - сказала вона.

За словами Матвєєвої, протягом воєнного стану слідчі Національної поліції розпочали 288 кримінальних проваджень за фактами незаконних дій, пов’язаних з гуманітарною допомогою, благодійними пожертвами та безоплатною допомогою. Наразі у цій категорії справ повідомлено про підозру тридцяти дев’яти особам у 47 кримінальних провадженнях.

Також у провадженні підрозділів слідства та дізнання Нацполіції знаходилося 927 кримінальних провадження за ознаками колабораціонізму. У цих справах 159 особам повідомлено про підозру. У 68 кримінальних провадженнях матеріали щодо підозрюваних направлено до суду.

Як повідомляв Укрінформ, за період дії воєнного стану поліцейські на блокпостах виявили понад 300 осіб, які перебували у розшуку, а також 900 зниклих автомобілів.

Правоохоронці розслідують 46 справ за фактами злочинів російських військових проти журналістів

Працівники Національної поліції порушили 46 справ за фактами злочинів російських військових проти журналістів.

Про це повідомила під час прес-конференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Слідчі Національної поліції розслідували 46 кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень стосовно представників ЗМІ військовими рф під час вторгнення на територію України, у тому числі за фактами загибелі 29, поранення 15 та викрадення 11 представників ЗМІ, з яких 31 передано за підслідністю до органів СБУ”, - сказала вона.

Наразі працівники Нацполіції розслідують 15 кримінальних проваджень за фактами злочинів росіян відносно журналістів, додала Матвєєва.

Як повідомляв Укрінформ, у період з 24 лютого по 1 червня поточного року в Україні загинули 32 представники ЗМІ.

Поліцейські на блокпостах виявили понад 300 осіб, які перебували у розшуку

За період дії воєнного стану поліцейські на блокпостах виявили понад 300 осіб, які перебували у розшуку, а також 900 зниклих автомобілів.

Про це повідомила під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Правоохоронці встановили 909 транспортних засобів, які перебували в розшуку. Також у ході перевірок на блокпостах встановили 341 особу, яка перебувала в розшуку, і 41 безвісно зниклу особу”, - сказала вона.

Крім того, на блокпостах правоохоронці встановили 2713 підозрілих осіб, які, ймовірно, причетні до диверсійної та колабораційної діяльності. З них 1767 затриманих передали СБУ, розповіла Матвєєва.

Вона додала, що під час перевірки громадян вилучено більше 600 одиниць вогнепальної зброї, майже 40 тис. набоїв, 296 гранат та вибухових пристроїв та 157 одиниць холодної зброї.

Загалом речник МВС поінформувала, що в Україні наразі діє 524 блокпости, на яких несуть службу 1,6 тис. поліцейських.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-